איך נולד ספר ילדים?
בהרצאה מזמין ינץ לוי את המשתתפים לביקור מאחורי הקלעים של יצירת ספרי ילדים. הוא מספר כיצד נולדו הרפתקאות דוד אריה וסיפורים אחרים, ומתאר את תהליך המעבר מסיפור בעל פה לסיפור כתוב ואת הזיקה בין השניים. לאחר מכן פונה ינץ לעסוק בתהליך העריכה, בסוגיות שפה (גבוהה? ספרותית? יומיומית?) ובתהליך יצירת האיורים ושילובם בספר (כולל מצגת).
כמו כן, עוסקת ההרצאה בתמות וערכי עומק בספרים והאופן שבו הם באים לידי בהרפתקאות.
* ההרצאה מתאימה למתעניינים בספרות ולעוסקים בתחום במסגרות חינוכיות בכל הגילאים.
גלוי ונסתר בספרי ילדים
מה הופך ספר ילדים לקלאסיקה? באיזה אופן נזהה ספר איכותי שמחובר לחיי הילדים? כיצד נוכל לגלות משמעויות נסתרות בספר, מעבר לסיפור הגלוי?
בשאלות אלה ואחרות עוסק מפגש זה עם ינץ לוי. במהלך המפגש מציע ינץ כלים מעשיים לגילוי משמעותיות נסתרות בספרי ילדים. בעזרת כלים מעשיים ושימושיים אלה נגלה מהו הקונפליקט המרכזי שעוסק בו כל סיפור וסיפור; נברר באיזה אופן מתכתבים ספרי ילדים עם פערים וקונפליקטים אוניברסאליים בחיי ילדים ומבוגרים כאחד; ונבדוק כיצד ניתן לקיים דיאלוג משמעותי עם ילדים סביב ספרים. במסגרת המפגש יעסוק ינץ לוי בספרים כגון "מיץ פטל", "מעשה בחמישה בלונים", "אריה הספרייה", "הרפתקאות תום סויר" ועוד. כמו כן ישתף בתהליכים היצירתיים בכתיבת סדרת הרפתקאות דוד אריה.
* ההרצאה מתאימה למתעניינים בספרות ולעוסקים בתחום במסגרות חינוכיות בכל הגילאים.
ממדורת השבט ועד מסך המחשב
כידוע, אנו חיים בעידן של תמורות מהירות וגורפות באופן שבו אנו צורכים מידע ותרבות. בעבר היה די לומר לילדינו שחשוב לקרוא ספרים. ידענו שלצד הספרות שתעשיר את עולמם הרוחני הם ימצאו בספרים את המידע והידע הדרושים להרחבת אופקיהם. אולם כיום אנו חיים בעולם רב ערוצי שבו הטכנולוגיות המשתנות משפיעות על האופן שבו ילדים ומבוגרים צורכים תכנים. ילדים ומבוגרים מבלים יותר ויותר זמן מול מסכי המחשב, הטלפונים הניידים והטלוויזיה.
באיזה אופן נוכל אנו, ספרנים, מחנכים והורים, להנחות ילדים ובני נוער בעולם שהתערערו בו הגמוניות הידע? מה המצפן שיעזור לנו לנווט? ובאיזה אופן אפשר לגשר ולשלב בין קריאת ספרים למדיה חדשה כגון אינטרנט, אייפד, סלולר וכיו"ב?
בשאלות אלה ונוספות עוסק ינץ לוי בהרצאה מרתקת זו.
* ההרצאה מתאימה למבוגרים ולבני נוער כאחד.
עידוד קריאה
הילדים דבוקים למסך הטלוויזיה או המחשב. נראה שקריאת ספרים רחוקה מלבם. מה אנו יכולים לעשות כדי לקרב ילדים לעולם הספרים? איך כדאי לנו להתנהל כהורים וכמורים כשאנו חפצים לעודד קריאה? והאם בעידן שבו אנו חיים התערער מקומו של הספר?
בהרצאה זו עוסק ינץ לוי בצורה מעשית בדרכים לעידוד קריאה. הוא משתף מניסיונו הרב בהדרכת מורים וספרניות ובמפגשים רבים עם תלמידים. ה
* הרצאה שימושית להורים ולמורים.
איך ללמד כתיבה יוצרת
להתנסוּת בכתיבה יצירתית יש ערך בפני עצמה, אך היא גם כלי מרתק ומהנה לקרב תלמידים לקריאה ולאהבת הסיפורים. הרצאה זו מציעה כלים שימושיים להעברת פעילויות יצירתיות סביב קריאה. כמו כן אעסוק בשאלות הבאות: האם ספרים הם רק מנוף לפעילות יצירתית? איך מקשרים בין סיפור כתוב לחיים עצמם? איך מעוררים את הסקרנות לקרוא וליצור מתוך קריאה?
* ההרצאה מתאימה לעוסקים בעידוד קריאה ובספרות במסגרות חינוכיות.